4 грубих помилки під час утеплення

Утеплення фасаду – дуже складний і відповідальний процес. Тут не можна порушувати технологію, розраховувати витрати матеріалів “на око” і зневажати факторами зовнішнього впливу, такими, як наприклад, опади. Навіть дрібні помилки під час утеплення будинку можуть дорого вам коштувати, якщо не притримуватись простих та легких рекомендацій.

Правильна товщина утеплювача

Перша поширена помилка — коли замовник самостійно вирішує якої товщини утеплювач йому потрібно купити для фасаду, не враховуючи так звану “точку роси”. Тобто, коли товщини пінопласту або мінеральної вати недостатньо і повітря, в якому міститься волога, починає конденсувати на поверхню стіні в середині приміщення.

В результаті з’являється грибок та цвіль. У такому разі всі намагання вивести біокорозію навіть за допомогою спеціальних хімічних засобів не дасть результату, поки “точка роси” не буде винесена за межу приміщення. А це можна зробити лише збільшив товщину утеплювача. Така помилка може дуже дорого коштувати, тому що фасад доведеться суттєво переробляти.

Підготовка основи

Друга помилка — ігнорування підготовкою основи, коли економлять на грунтівці та грунтуючій фарбі, а також не відчищають стіни від пилу та бруду. В результаті адгезія між матеріалами та основою є недостатньою і може відбутися розшарування (відпадання штукатурки або клею для утеплювача і так далі), особливо якщо додатково порушена технологія виконання робіт.

Не шкодуйте клей!

До речі, третя помилка — порушення технології — це теж поширена помилка, яка призводить до величезних зайвих витрат. Серед них:

Ці помилки призводять до появи тріщин на фасаді, відшарування декоративного шару і утеплювача вже після першого сезону.

Опади та волога – ворог робіт по утепленню

Нарешті, четверта помилка, навіть дві, що пов’язані між собою, це коли роботи по утепленню проводяться під час опадів. Потрапляння вологи між шарами системи утеплення дуже негативно впливає на результат. Погіршується адгезія, шари погано висихають, з’являється біокорозія, суттєво знижується якість продуктів (клею, штукатурки, фарби).

Щоб уникнути цих проблем потрібно використовувати фасадну сітку, яка захищатиме стіни від потрапляння опадів. Також кожному шару потрібно давати висохнути, щоб параметри продукту набрали своєї міцності та відповідали технічній карті, заявленій виробником. Відзначимо, що опади та висока вологість можуть значно вплинути на час висихання продуктів.

Не викидайте гроші!

Отже, щоб не платити значно більше за утеплення свого будинку:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *